Studentbalen 2015

 
Minnet av min egen bal har två år på nacken. Den hölls på folkpaken i Skellefteå. Jag var blonderad och försökte bära upp en skarpt klippt lugg. Svinrygg och en vit kreation i siden och spetstyg var det jag bar nedför röda mattan och min date var en vän från min klass. Men det var way back in 2013 och nu är det nästa i skaran syskonen Bergquist som strosar fram mot studenten.
 
 
Och vad vore en studenten utan bal. Fredagen som var hölls studentbalen på folketshus här i Umeå och min bror Emanuel (längst till vänster) och hans vänner klädde upp sig som aldrig förr.
 
 
Dem färdades med stil, aka i folkvagnsbuss.
 
 
På röda mattan stod jag redo med kameran och dem fick alla stanna upp och posera. Först i på tur var detta par.
 
 
Sen följde deras vänner en efter en på rad. 
 
Det är kul att se hur mina syskon blir äldre. Nu när det har gått några år sedan jag flyttade hemifrån, och jag har hunnit vänja mig vid just det, så ser jag saker jag inte sett hos dem tidigare. Varje gång jag träffar dem så har det hänt något nytt i deras liv. Något stort, som att en av dem har börjat spela både saxofon och tvärflöjt, men även små saker. Det får mig att undra hur dem ser på mig. Hur det är att ha en syster som inte bor hemma och som dessutom själv har hunnit bli mamma.