tjugohundrafjorton

Hur har ditt 2014 varit? Mitt tvåtusenfjorton har varit ett enda stort kaos. Året började med att en som stod mig väldigt nära dog. Jag längtade tillbaka så mycket och begravning, sorg och tårar följde. Jag orkade nästan inte med någonting, mina prestationer i skolan svakade och det blev mycket tid utanför teckenspråkslängan med fina människor. Sen kom Markus och jag föll som jag aldrig har fallit. Jag hoppade av utbildningen som jag velat gå sen jag var ungefär 13 och bestämde mig för att jag nu skulle bli lärare. Sommaren var underbart fin och bekymmersfri och vi strosade runt i Göteborg och såg Håkan på Ullevi. Sen åkte jag och jobbade på konfirmationsläger och min mens var över en vecka sen när jag kom hem. Mådde piss illa och vi trodde att jag fått nån form av elak magsjuka men när mensen blev en månad sen var det nästa bara formalia. Den absurda handlingen att kissa på en sticka utfördes och pluset bekräftade allt. Vi skulle bli föräldrar. Vi började leta lägenhet och i början av september blev jag sambo med honom och fick även jobb. Oktober och november passerade nästan obemärkt och december bjöd på julstök och nyårsfirande. Nu är allt ett minne blott och nya dager väntar. 
 
Blev du kär i år? Ja och jag har fortsatt att vara kär.
 
Vilket datum från 2014 kommer du aldrig att glömma? 4 april, då jag och Markus beslöt att ge tanken på ett vi en chans. 25 augusti, då vi gjorde det positiva gravidtestet. 
 
 
Vad är du stolt över dig själv för? Att jag i allmänhet har tagit tag i mitt liv. Att jag svarade ja när när jag fick ett jobberbjudande. Att jag beslutade att ta studieuppehåll. Att vi skrev på kontrakt för en större lägenhet och ordnade upp våran ekonomi. Helt enkelt att lära sig bli vuxen.
 
Bästa köpet? Markus kånken. Det var även årets julklapp eftersom han blev så chockad och glad. 
 
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?  Den lilla som växer i min mage och att Markus bestämde sig för att fira jul med min familj.
 
Vad spenderade du mest pengar på? Kaffe, kjolar och second hand. 
 
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014? Kents La belle epoque, Lanas West Coast, Melissas Falla fritt och Sias Chandelier
 
Vem har du umgåtts med mest? Markus och Sandra tills hon blev Sundsvallsbo.
 
Vad gjorde du på din födelsedag? Jag gick på föreläsning, åt middag och tårta hemma hos mina föräldrar och överraskades med blommor och presenter av Markus.
 
Vem saknade du? Markus när jag var bortrest, Sandra när hon flyttade, några fina från Skellefteå och Mia när jag inte längre skulle bli journalist.
 
 
Vad är det bästa du har läst? Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho. 
 
Blev året som du har tänkt dig? Nej verkligen inte. I början av 2014 trodde jag aldrig att jag skulle sitta med gravidmage i början av 2015, eller att året i allmänhet skulle bli så rörigt men samtidigt så underbart.