Vecka 28

 
Här står jag och är lite onöjd med mitt pregnanta tillstånd. Mycket av det jag äger i klädväg passar inte riktigt längre. Till exempel vissa plagg får jag på mig men de sitter lite lustigt, vissa, som tröjan ovan, täcker inte min mage helt och i vissa så ser jag ut som en val. Vill framhäva den fina runda magen och inte ge illusionen av att jag väger ett ton.
 
I övrigt kan jag meddela att min livmoder brer ut sig och låter den lilla därinne ockupera i stort sätt all yta som inte måste tas upp av organ. Den lilla väger ungefär 1,1 kg och är cirkus 36 - 37 cm lång. Jag har även fått lära mig att den lilla nu har fullt utvecklade lungor, att den kan känna skillnad på surt och sött och att den nu kan minnas saker. Undra vad den minns från min mage?
 
I veckan har jag även utvecklat en allergi mot apelsinjuice. Mår illa och får sura uppstötningar varje gång jag har druckit ett glas, vilket är ett par för jag tycker om det till frukost. En omvänd craving helt enkelt

TI:ME

 
Min bror Emanuel går just nu sista året på gymnasiet på Estetiska programmet - musik på Midgårdskolan och i veckan var jag och min familj och såg hans projekt. Hans klass, tillsammans med dans 3:orna, hade planerat och repat ihop en konsert med temat tid. Det var en tidsresa genom musiken.
 
 
Dem hade allt ifrån country till hip hop. Här i mitten är Emanuels tjej Matilda. ↑
 
 
Emanuel spelade såklart bas.
 
 
Till min stora förtjusning hade dem med musik i rockabilly stil.
 
 
Och även lite jazz.
 
 
Dem hade med ett medly med stora kvinliga artister från 2000-talet som avslutades med Run the world.
 
 
En kan ju inte låtabli att bli stolt storasyster när en får se hur otroligt duktiga och drivna syskon en har.

Vecka 26

Veckans magbilder ska tas och till att börja med kan jag inte riktigt slappna av så att dokumentationen blir hyfsad.
 
 
Sen uppmanade Markus mig att inte titta in i kameran och den lilla instämde med sparkar.

 
Nu är gravidmagen i mitten av vecka 26. Den lilla där inne borde vara cirkus 33 centimeter lång i detta nu och magen svarar med att bli allt hårdare. Jag tycker att den putar lite mer än tidigare veckor, kan få halsbränna om jag äter för mycket och nu har jag börjat få sammandragningar. Det drar det och spänner kring magen när jag promenerar eller utför andra fysiska aktiviteter. Men trotts slitningar på kroppen eller små stressmoment kring föräldrapenning så älskar jag min gravida mage och den lilla krabaten där inne. Får dagligen höra "Hehe du är tjock" från Markus och när han lägger sina händer mot magen följs det av ett "och fin." Om barnet bara visste hur mycket glädje den sprider redan innan den kommit ut.