Vecka 31

 
Nu går det inte en stund utan att mitt gravida tillstånd gör sig påmint. Om det inte är i form av obekvämligheter så är det den lilla i magen som ger ifrån sig livstecken så fort jag sitter stilla. Nu märks det verkligen av att det är extra belastning på kroppen. All fysisk ansträngning är en smula jobbig. Något så vardagligt som att gå i trappor gör mig andfådd och för raska steg kan uppbåda lite smärta i bäckenet eller magen. Trötthet och energibrist är något jag nog får räkna med i några veckor till och sömn blir allt mer tilltalande. Men jag kan fortfarande jobba och gå på mina kvällskurser om sexualundervisning. Så än så länge behöver jag inte begära ut pengar av försäkringskassan eller sitta hemma och bara rulla tummarna i väntan på den lillas entré i världen.

På oss som tre

Februari, tiden för väntan. Vi väntar på ljus, väntar på sommar, väntar på bar mark och på plusgrader över 5°C. Jag väntar på semlor, på flyttdagar, vår och sommar. Men mest av allt på att den lilla i magen ska komma ut.
 
 
Vi tänker redan på oss som tre och nu har jag kommit till en punkt då jag bara vill att den kommer ut. Magen trycker på mina lungor och förhindrar min andning när jag böjer mig över den jag kan inte träna och mina klänningar och klockade kjolar har inte passat på flera veckor. Missförstå mig rätt det är jätte mysigt att vara gravid och jag blir så lycklig av varenda liten spark och livstecken därinifrån. Men det är svårt att se sin kropp förändras och både se och känna att man blir större. När en står framför spegeln och ser klumpen i illasittande kläder framför sig är det lätt att glömma att jag är stor just nu för att jag är gravid.
 
 
Men den är fin min gravidmage. Så underbart fin och jag skulle inte byta bort den för allt i världen. Det är sjukt häftigt att bära på ett barn och känna att det sparkar och lever. Den är även ett utmärkt kaffebord.

Vecka 29 + 30

 
Inser nu när jag lägger upp dokumentation av magens tillväxt att jag har missat att få med vecka 29. Men så mycket har inte hänt sen vecka 28 så jag tänkte att jag slår ihop dem så är jag på rätt sida igen. Den lilla i magen väger nu cirkus 1,6 kilo och är ungefär 39 cm lång. Min rygg har börjat svanka mer och det leder till spänd och värkande rygg om kvällarna. Jag känner av fogarna mer och nu är magen så stor att den trycker ihop mina lungor när jag böjer mig framåt eller höjer knäna mot kroppen. Så nudda golvet utan att böja på knäna och diverse yoga övningar finns ej med i dagliga motionsövningar.