Vad jag har lärt mig under 2015

 
DU BEHÖVER INTE HA ETT MÅL MED DITT SKAPANDE
Du kan skapa för att skapa. Ingen behöver se det du gör. Det behöer inte vara inom vissa ramar. Skolan är inte ditt enda tillåtna utlopp för din kreativitet. Jag har känner lätt press när det gäller skapande. När jag gick journalistprogrammet korkades hela min skrivarådra igen och allt som jag producerade i text var skoluppgifter och andra artiklar. Då ålade jag dock som jag aldrig målat tidigare och nån gång efter det. När jag jobbade som församlingsassistent i ett år pysslade jag på jobbet och jag gjorde ingenting hemma. Och nu när jag går grafiskt så har jag känt press på den fronten. Press som gjort att jag ibland knappt gjort vissa projekt. Men det var efter Ellen och Jockes bröllop, då jag hade tagit på mig att fota, som det kom tillbaka. Jag gjorde det för att jag blev tillfrågad om jag ville och då tackade jag ja för att det skulle bli roligt. Något jag tar med mig från detta år är att jag kan göra saker bara för att det är kul och jag behöver inte motivera allt jag gör.
 
DET RÄCKER MED ATT BE OM URSÄKT EN GÅNG 
Det värsta jag vet är att göra fel och att låta min klumpighet ta över. Detta leder till att jag säger förlåt jätte ofta och att jag upprepar mitt förlåt tre fyra gånger innan jag kan gå vidare. Men jag har lärt mig att det räcker att be om ursäkt en gång och att du inte rår för allt som går snett. 
 
DET ÄR MYCKET EN INTE MÅSTE 
I och med att jag blev mamma i april så har jag fått omvärdera vad som egentligen är viktigt och vad jag klarar mig utan. Jag och Markus frågar oss ofta nu för tiden vad gjorde vi med all tid innan vi fick barn? Det är så mycket som händer med vårt lilla kid och det mesta av tiden går till honom. Alla dagens timmar täcks in.
 
ANDRA BRYR SIG FÖRVÅNANDSVÄRT LITE OM VAD DU GÖR
Jorden går inte under om allt inte blir som du har tänkt dig och ingen annan än du bryr dig om du halkar och faller på halkiga vägar. Bry dig inte om vad andra ska tycka och tänka. Kör på! 
Detta är något jag haft med mig hela livet men jag påminns ständigt om det ändå. Njut av livet och grubbla inte så mycket över saker.