Vad jag har lärt mig under 2015

 
DU BEHÖVER INTE HA ETT MÅL MED DITT SKAPANDE
Du kan skapa för att skapa. Ingen behöver se det du gör. Det behöer inte vara inom vissa ramar. Skolan är inte ditt enda tillåtna utlopp för din kreativitet. Jag har känner lätt press när det gäller skapande. När jag gick journalistprogrammet korkades hela min skrivarådra igen och allt som jag producerade i text var skoluppgifter och andra artiklar. Då ålade jag dock som jag aldrig målat tidigare och nån gång efter det. När jag jobbade som församlingsassistent i ett år pysslade jag på jobbet och jag gjorde ingenting hemma. Och nu när jag går grafiskt så har jag känt press på den fronten. Press som gjort att jag ibland knappt gjort vissa projekt. Men det var efter Ellen och Jockes bröllop, då jag hade tagit på mig att fota, som det kom tillbaka. Jag gjorde det för att jag blev tillfrågad om jag ville och då tackade jag ja för att det skulle bli roligt. Något jag tar med mig från detta år är att jag kan göra saker bara för att det är kul och jag behöver inte motivera allt jag gör.
 
DET RÄCKER MED ATT BE OM URSÄKT EN GÅNG 
Det värsta jag vet är att göra fel och att låta min klumpighet ta över. Detta leder till att jag säger förlåt jätte ofta och att jag upprepar mitt förlåt tre fyra gånger innan jag kan gå vidare. Men jag har lärt mig att det räcker att be om ursäkt en gång och att du inte rår för allt som går snett. 
 
DET ÄR MYCKET EN INTE MÅSTE 
I och med att jag blev mamma i april så har jag fått omvärdera vad som egentligen är viktigt och vad jag klarar mig utan. Jag och Markus frågar oss ofta nu för tiden vad gjorde vi med all tid innan vi fick barn? Det är så mycket som händer med vårt lilla kid och det mesta av tiden går till honom. Alla dagens timmar täcks in.
 
ANDRA BRYR SIG FÖRVÅNANDSVÄRT LITE OM VAD DU GÖR
Jorden går inte under om allt inte blir som du har tänkt dig och ingen annan än du bryr dig om du halkar och faller på halkiga vägar. Bry dig inte om vad andra ska tycka och tänka. Kör på! 
Detta är något jag haft med mig hela livet men jag påminns ständigt om det ändå. Njut av livet och grubbla inte så mycket över saker.

Mina mest likeade bilder på instagram 2015

Med den lilla hemsidan 2015bestnine.com kan man se sin top nio mest likeade Instagram-bilder från året. Detta är mitt instagramår. 
 
 
PLATS 9
Jag gick in i vecka 40 och började bli riktigt otålig och less på att vara gravid. Nu ville jag träffa krabaten i min mage.
 
PLATS 8
Var uten en kväll med några klasskamrater för att fota nattbilder och vi hade sån tur att det blev norrsken just då. 
 
PLATS 7
När jag gick in i vecka 30 var jag och Markus i Stockholm/Uppsala på en liten weekend. Vi gick på dramaten, åt god mat och träffade några vänner som fortfarande bor där nere. 
 
PLATS 6
Detta är en bild från en skol uppgift. Vi skulle ta ett självprorträtt i studio som beskrev våran personlighet. Jag fylde en säck med löv, klädde mig helt i rött och lekte moderjord.
 
PLATS 5 
Detta var ju året som jag var höggravid och vecka 37 fick också en plats i listan.
 
PLATS 4
Helmer ärnågra veckor gamal och han sover i min famn medan jag målar.
 
PLATS 3
Helmer började sratta och kunde nu hålla uppsin kropp själv. 
 
PLATS 2
Från en promenad längs hamnen i Umeå stad. 
 
PLATS 1 
Vi hade precis kommit hem från BB med vårat lilla barn och allt en kunde göra var att ligga och snosa på honom.

Julafton

Några blandade bilder som togs under julafton.
 
 
Detta var lilla Helmers första jul och vi ville fira själva så det gjorde ve. Vi gick på julkrubban på morgonen och var sen hemma i lägeneheten hela dagen. Vi såg på Kalle Anka,öppnade julklappar, såg sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton och pysslade på.
 
 
Julafton fylldes av The Beatles musik. Eftersom dem midnatten innan hade släppts på Spotify.
 
 
Efter Kalle Anka åt vi vår julmat. På vårt julbord fanns rödbetsallad, färsk spenat, klyftpotatis, grillade morötter och en röra gjord på blomkål, brysselkål, rädisor, lök och citron.
 
 
Sen öppnade vi julklappar.
 
 
Lilla Helmer blev så exalterad att han knappt visste vad han skulle göra. Leken var oändlig med alla färgglada låtdor som skramlade och prasslade.
 
 
Efter julklappsöppningen, lagom till Karl-Bertil Jonsson, åt vi Ris à la Malta. Allt vi åt denna kväll var vegansk vilket blev en liten utmaning med tanke på vad som brukar stå på ett julbord. 
 
 
Innan vi gick och la oss gick vi på midnattsmässa och sjöng julsånger. Helmer sov igenom allt. En händelserik jul för honom en stillsam för mig och Markus.