Ingens jävla flickvän

 
Jag är 10 år gammal och får mens före alla andra tjejer. En klasskamrat skvallrar för killarna efter idrotten och jag får vara äckel-Evve i några veckor. Mens var tydligen det äckligaste som fanns. Som om det inte var nog hemskt att jag började bli kvinna. Som om det inte redan vore illa nog att bli född som flicka, det största handikappet tydligen.

Mitt värde, för att jag är kvinna, definieras inte utifrån min civilstatus, sexualitet eller mitt utseende. Det var inget fel på mig när jag är singel och jag har inte "fyllt mitt syfte" för att jag är tillsammans med en man och har barn. Jag är inte vild och oförutsägbar för att jag är rödhårig eller korkad om jag hade råkat vara blond. Och min Sexualitet finns till för min skull och inte för någon annans.

Manligt och kvinnligt är varandras motsattser istället för jämlikheter. Det är bättre att vara man och manlig i alla lägen. En karriärskvinna förväntas till exempel dämpa sin femininitet. kvinnlighet associeras med känslosvall, oskyldighet, lössläppthet, blygsamhet, svaghet, mjukhet, skörhet, att du är foglig och böjer dig och över allt finnas till för mannen. Manlighet och andra sidan associeras med styrka, muskler, hårdhet, självkontroll, disciplin, stadigt sinnelag, självständighet och mycket mer. Dessutom definieras männens värde utifrån deras person och prestationer medan kvinnans definieras utifrån sin manliga bekantskapskrets och sitt utseende. Vårat perfekta jämlika samhälle har recept för hur en som man och kvinna ska leva, aggera och vara.

Jag vill inte vara någons flickvän för att det stärker min person och mitt världe eller för att jag blir en fin accessoar. En accessoar som kompletterar en mans personlighet och hans sociala status och allt jag får höra är vad glad du måste vara som blev vald av honom. Personlighet, hjärna och självständighet spelar ingen roll. Allt om min person ställs hela tiden i förhållande till och om jag förmågor nytta för män.