Borås IV

Dag 4, som var min och Julias sista hela dag i Borås. Dagen började med Brunch på en indisk resturang i centrala Borås. Jag åt en kryddstark rätt som bestod av indiskgetost, spenatsås, ris och indiskt bröd (som hade något specifikt namn men det har jag glömt). Efter det bar det av till en till second hand butik. Jag fyndade böcker och konst tidningar och blev avis på Sofia som hittade gamla fina poesiböcker.  
 
 
 
Till middag skämde Sofia bort oss med tre rätters middag och jag tror aldrig jag varit mer angelägen om att dokumetera mat förr. 
 
Allt som allt så var det 3 ½ fantastiska dagar vi hade i Borås och det enda negativa är att Sofia är ännu mer saknad än tidigare. Kom hem till Norrland kära Sophie!

Borås III

 
 Dag 3 sammanfattas med ordet konst. Undertecknad, Julia och Sofia var på Abecita Konst Museum och sög åt oss inspiration och andras rebelliska syn på verkligheten.
 
 
 Retrorummet. Underkläder, reklamer, fotografier, symaskiner, damtidningar och kläder. 
 
 
"Detta är konst", som Sofia sa om Anne Damgaards skulptur.
 
 
Den här delen av utställningen vet jag fortfarande inte riktigt vad jag tyckte om den. Sofia och Julia gillade den instinktivt men jag....  Jag blev lite upprörd av vissa av bilderna men denna var den som ändå väckte störst intresse hos mig och detta var den delen av museet jag inte kunde glömma när dagen var slut.
 
 
Made in the USA. Här fanns det foton tagna runt om i USA.
 
 
En stor helsvart tavla funkade som spegel så vi gick lös med grimaser.
 
 
 Detta var något av det coolaste jag sett på länge. Fotografen har delat på modellernas ansikten, duplicerat, spegelvänt och klippt ihop för att illustrera att vi inte är så symmetriska som vi tror att vi är. Så de två foton som sitter bredvid varandra är samma person, men med två hopsatta höger- respektive vänsterhalvor av sina ansikten. 
 
 
 Museumturen avslutades med te och kaffe, som ingick i biljettpriset. Pluspoäng. Sen strosade vi runt på Myrorna i nån timme och där hittade årets vårjacka mig.

Borås II

 
Starten på dag 2 blev  blev som alla andra dagar frukost. Och inte vilken typ av frukost som helst, Sofia serverade oss frukost på sängen. Inte bokstavligt då. Ägg, yogurt med musli och pumpafrön och morgonkaffe i fina alfapetmuggar. "Evve får bockstaven F för det passar henne. Fantasifull, feminist, fanatiker och så," som Sofia så fint sa. 
 
 
Sen gjorde vi stan och återigen visade sig min shopaholic sida.
 
 
Eftersom jag och Sofia är vegetarianer och vi alla tre kände till ett litet ställe som heter Raw food café så blev det destinationen för vår lunch.
 
Sofia jobbade på kvällen så den spenderades med varsin semla (som han bli uppätna innan kameran han fånga dem) och film. Närmare bestämt the perks of being a wallflower och my week with Marilyn.